Waarvoor kunt u terecht in de praktijk

0
0
0
s2sdefault
  • Reptielen, amfibieën, vissen, vogels, konijnen en knaagdieren (sinds 1 april 2016 geen nieuwe katten en honden meer)

Bij dierenarts Dieter kan je terecht met je zieke dieren, maar ook preventief voor vaccinatie, medicatie en supplementen, chippen, info over voeding en de voeding zelf. Verder ben je ook welkom voor een gezondheidsonderzoek, (endoscopische) geslachtsbepaling en een parasitair mestonderzoek na aanschaf van reptielen of vogels. Ook voor informatie i.v.m. de aanschaf van exotische dieren en hun verzorging, kan je een afspraak maken. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze. 

De praktijk is uitgerust met digitale RX, endoscopie, anesthesiemonitoring, verwarmde anesthesiegassen, operatieloupebril, verwarmde zuurstofkooien voor recovery, tandheelkundig materiaal en dergelijke meer zodat alle onderzoeken en chirurgische ingrepen specifiek voor bijzondere diersoorten - die soms slechts een paar gram wegen - mogelijk zijn. 

  • Dieren met gedragsproblemen (wel nog voor katten en honden)

Een kat die sproeit, een hond die onophoudelijk blaft, een papegaai die zich kaal plukt, een konijn dat bijt, etc. zijn enkele voorbeelden. Dierenarts Dieter bekijkt samen met de eigenaar wat het probleem is en welke oorzaken er achter zitten. Daarbij is het uiteraard belangrijk om eerst medische oorzaken of problemen uit te sluiten. Er wordt gezocht naar een oplossing die voor iedereen werkt. Een gedragsconsult duurt ongeveer anderhalf uur en kost 130 euro, het verslag en de 'Follow Up' gedurende drie maanden na de consultatie per e-mail inbegrepen. 

  • Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn mogelijk voor o.a. moeilijk te verplaatsen dieren, grote collecties en vijvercontroles. 

Over dierenarts Dieter Everaert

0
0
0
s2sdefault

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie 'Kleine huisdieren' en als keuzevak 'Bijzondere diersoorten'. Onder 'bijzondere diersoorten' of 'exoten' wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen) en vogels. Na een periode vrijwilligerswerk te hebben verricht als dierenarts in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven. Sinds juni 2013 bevindt de praktijk zich in Wilsele. Dieter Everaert is momenteel voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie). 

  • Dierenarts voor bijzondere diersoorten

De bijzondere diersoorten vormen toch wel een klasse apart. Daarom volgde Dieter Everaert de afgelopen twaalf jaar tal van bijscholingen. Tot op vandaag blijft hij zich verder bekwamen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Tot voor kort werden in de praktijk zowel katten, honden als bijzondere diersoorten behandeld. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, worden sinds april 2016 enkel nog de bijzondere diersoorten ontvangen.

  • Gedragsdeskundige

Naast de bijzondere diersoorten legde Dieter Everaert zich ook toe op de gedragskunde. Hij behaalde in 2009 zijn Postgraduate Diploma in Companion Animal Behaviour Counselling aan de universiteit van Southampton. Bijgevolg zullen gedragsconsultaties wel nog kunnen voor alle dieren. Niet enkel katten en honden kunnen te maken krijgen met gedragsproblemen, het probleem stelt zich ook vaak bij bijvoorbeeld papegaaien.