Over dierenarts Dieter Everaert

0
0
0
s2sdefault

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie 'Kleine huisdieren' en als keuzevak 'Bijzondere diersoorten'. Onder 'bijzondere diersoorten' of 'exoten' wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen) en vogels. Na een periode vrijwilligerswerk te hebben verricht als dierenarts in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven. Sinds juni 2013 bevindt de praktijk zich in Wilsele. Dieter Everaert is momenteel voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie). 

  • Dierenarts voor bijzondere diersoorten

De bijzondere diersoorten vormen toch wel een klasse apart. Daarom volgde Dieter Everaert de afgelopen twaalf jaar tal van bijscholingen. Tot op vandaag blijft hij zich verder bekwamen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Tot voor kort werden in de praktijk zowel katten, honden als bijzondere diersoorten behandeld. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, worden sinds april 2016 enkel nog de bijzondere diersoorten ontvangen.

  • Gedragsdeskundige

Naast de bijzondere diersoorten legde Dieter Everaert zich ook toe op de gedragskunde. Hij behaalde in 2009 zijn Postgraduate Diploma in Companion Animal Behaviour Counselling aan de universiteit van Southampton. Bijgevolg zullen gedragsconsultaties wel nog kunnen voor alle dieren. Niet enkel katten en honden kunnen te maken krijgen met gedragsproblemen, het probleem stelt zich ook vaak bij bijvoorbeeld papegaaien.