Ons team

Dieter Everaert

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen) en vogels. Na een periode vrijwilligerswerk te hebben verricht als dierenarts in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven.

Sinds juni 2013 bevindt de praktijk zich in Wilsele. Dieter Everaert is momenteel voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie). Bekijk hier alle bijscholingen, congressen, voordrachten en publicaties van Dieter.

klinisch-onderzoek-kerkuil

Ellen Van Belle

Ellen is de vrouw van dierenarts Dieter en kunsthistorica en leerkracht van opleiding. In 2015 stopte ze met haar toenmalige job om in de praktijk van Dieter te komen werken als assistent.

Ellen staat in voor het telefonisch onthaal, het vastleggen van afspraken, schrijft en tekent de rouwkaartjes, verzorgt de facebookpagina en de inhoud van de website, edit Dieters artikels en presentaties, biedt administratieve ondersteuning en assistentie tijdens operaties en sommige consults, organiseert de vaccinatiedagen en staat mee in voor de zorg van de gehospitaliseerde dieren.

Uiteraard is het werk in de praktijk o.l.v. Dieter de beste leerschool en spreekt het voor zich dat ze heel wat opsteekt tijdens het editen van Dieters artikels en presentaties. Om alles en iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, volgt ook zij bijscholingen. Bekijk hier alle bijscholingen van Ellen.

IMG_2689

Lucas

Dieter en Ellen hebben naast honden, een kat, konijnen, cavia’s, pluimvee, water- en landschildpadden, axolotls, gekko’s en varkens, ook samen een zoontje. Je ziet de peuter al eens rondlopen in de praktijk, het liefst van al gratis staaltjes uitdelend, niet altijd conform het dier dat je meegebracht hebt.

Lucas-schildpad