Ons team

Dieter Everaert

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen) en vogels. Na een periode vrijwilligerswerk te hebben verricht als dierenarts in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven.

Sinds juni 2013 bevindt de praktijk zich in Wilsele. Dieter Everaert is momenteel voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie). Bekijk hier alle bijscholingen, congressen, voordrachten en publicaties van Dieter.

klinisch-onderzoek-kerkuil

Ellen Van Belle

Ellen is de vrouw van dierenarts Dieter en kunsthistorica en leerkracht van opleiding. In 2015 stopte ze met haar toenmalige job om in de praktijk van Dieter te komen werken als assistent.

Ellen staat in voor het telefonisch onthaal, het vastleggen van afspraken, schrijft en tekent de rouwkaartjes, verzorgt de facebookpagina en de inhoud van de website, edit Dieters artikels en presentaties, biedt administratieve ondersteuning en assistentie tijdens operaties en sommige consults, organiseert de vaccinatiedagen en staat mee in voor de zorg van de gehospitaliseerde dieren.

Uiteraard is het werk in de praktijk o.l.v. Dieter de beste leerschool en spreekt het voor zich dat ze heel wat opsteekt tijdens het editen van Dieters artikels en presentaties. Om alles en iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, volgt ook zij bijscholingen. Bekijk hier alle bijscholingen van Ellen.

IMG_2689

Hannelore Bellon

Hannelore is bio-ingenieur van opleiding en behaalde een doctoraat in de humane geneeskunde over longtransplantatie bij de mens. Door haar enorme interesse in dieren, volgde ze verschillende vakken van de bachelor Diergeneeskunde aan de UAntwerpen. Daarnaast behaalde ze ook het diploma Konijnendeskundige aan de Martin Gaus Academie in Nederland. In haar vrije tijd is ze vice-voorzitter van Hopster vzw, het enige konijnenadviesbureau van België. Sinds oktober 2020 biedt Hannelore ons administratieve ondersteuning en assistentie tijdens operaties en sommige consults. Daarnaast staat ze mee in voor de zorg van de gehospitaliseerde dieren en schrijft ze mee content voor onze facebookpagina en website. Ze volgt mee de wetenschappelijke ontwikkelingen op binnen het vakgebied van Bijzondere Dieren en werkt samen met Dieter wetenschappelijke artikels uit. Met haar achtergrond lijdt het geen twijfel dat ze een ongelooflijke aanwinst is voor ons team!

Uiteraard leert Hannelore onder begeleiding van Dieter heel wat bij. Daarnaast blijft ook zij zich bijscholen. Bekijk hier alle bijscholingen van Hannelore.

Margot Kyra van den Oudenhoven

Margot maakt deel uit van ons team sinds juni 2021. Toen nog als jobstudente, sinds augustus 2021 als voltijdse dierenartsassistente. In juni 2021 behaalde ze met onderscheiding haar professionele bachelor ‘Agro- en biotechnologie Dierenzorg’ aan de Odisee co-hogeschool in Sint-Niklaas en schreef er haar bachelorproef over ‘Dierenwelzijn en lockdownmaatregelen in Belgische dierentuinen’.  
 
Opgegroeid tussen de (grote) honden, katten, kippen en konijnen en bovendien zelf baasje van gerbils en ratjes, weet ze maar al te goed haar mannetje te staan tussen al dat dierlijk geweld hier. 
 
Margot wordt als allround assistente ingezet voor het telefonisch onthaal, het assisteren van sommige consults en operaties, het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren en als administratieve ondersteuning. 
IMG_3121

Lucas

Dieter en Ellen hebben naast honden, een kat, konijnen, cavia’s, pluimvee, water- en landschildpadden, axolotls, gekko’s en varkens, ook samen een zoontje. Je ziet de peuter al eens rondlopen in de praktijk, het liefst van al gratis staaltjes uitdelend, niet altijd conform het dier dat je meegebracht hebt.

Lucas-schildpad