Over onze praktijk in Wilsele

Reptielen, amfibieën, vissen, vogels, konijnen, knaagdieren, fretten en ongewervelden

Bij dierenarts Dieter kan je terecht met je zieke dieren, maar ook preventief voor vaccinatie, medicatie en supplementen, chippen, info over voeding en de voeding zelf. Verder ben je ook welkom voor een gezondheidsonderzoek, (endoscopische) geslachtsbepaling en een parasitair mestonderzoek na aanschaf van reptielen of vogels. Ook voor informatie i.v.m. de aanschaf van exotische dieren en hun verzorging, kan je een afspraak maken. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze. 

vaccinerenkip
laser-bij-python
Dierenarts dieter met schildpad

Dierenarts voor bijzondere dieren

De bijzondere dieren vormen toch wel een klasse apart. Daarom volgde Dieter Everaert de afgelopen 15 jaar tal van bijscholingen. Tot op vandaag blijft hij zich verder bekwamen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Tot voor kort werden in de praktijk zowel katten, honden als bijzondere dieren behandeld. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, worden sinds april 2016 enkel nog de bijzondere dieren ontvangen.

Gedragsdeskundige

Naast de bijzondere dieren legde Dieter Everaert zich ook toe op de gedragskunde. Hij behaalde in 2009 zijn Postgraduate Diploma in Companion Animal Behaviour Counselling aan de universiteit van Southampton. Bijgevolg zullen gedragsconsultaties wel nog kunnen voor alle dieren. Niet enkel katten en honden kunnen te maken krijgen met gedragsproblemen. Enkele voorbeelden: een kat die sproeit, een hond die onophoudelijk blaft, een papegaai die zich kaal plukt, een konijn dat bijt, etc. 

Dierenarts Dieter bekijkt samen met de eigenaar wat het probleem is en welke oorzaken er achter zitten. Daarbij is het uiteraard belangrijk om eerst medische oorzaken of problemen uit te sluiten. Er wordt gezocht naar een oplossing die voor iedereen werkt. 

IMG_3319
IMG_2620
ara gedrag
verwijderen-abces-en-etter-oog-bij-kameleon
lasertherapiebijbaardagaam
RX Schildpad

Praktijk uitgerust met vooruitstrevend medisch materiaal

De praktijk is uitgerust met digitale RX, endoscopie, anesthesiemonitoring, verwarmde anesthesiegassen, operatieloupebril, verwarmde zuurstofkooien voor recovery, laser, echografie, tandheelkundig materiaal en dergelijke meer zodat alle onderzoeken en chirurgische ingrepen specifiek voor bijzondere dieren – die soms slechts een paar gram wegen – mogelijk zijn. 

Diagnostiek

Bij Dierenarts Dieter vinden we het stellen van de juiste diagnose erg belangrijk. We zullen nooit zomaar antibiotica toedienen of een behandeling voorstellen puur op experimentele basis.
Lees meer over diagnostiek.

Digitale radiografie

Wij beschikken over een recent radiografietoestel en maken dus zelf röntgenfoto’s die we onmiddellijk kunnen beoordelen dankzij de digitale automatische ontwikkelaar.
Lees meer over digitale radiografie

Echografie

Ook voor echografie kan je bij ons terecht. Het is een niet-invasieve en pijnloze techniek om verschillende organen in beeld te brengen.
Lees meer over echografie

Endoscopie

Bij endoscopie gaan we met behulp van een dunne buis of slang (endoscoop) via een natuurlijke opening in het lichaam kijken.
Lees meer over endoscopie

Chirurgie

Voor een operatie dien je altijd telefonisch een afspraak te maken. Voor niet-dringende ingrepen zoals bvb. castratie of sterilisatie vragen wij om ons tijdig te contacteren. Lees meer over chirurgie

Laser

Lasertherapie wordt al langere tijd toegepast in de humane geneeskunde bij wondtherapie en pijnbehandeling. Maar ook in de diergeneeskunde worden successen behaald met de laser.
Lees meer over de laser

Loupebril

De loupebril is een handige tool die gebruikt wordt binnen de microchirurgie. Op die manier kunnen we ook muizen, visjes, hamsters, bergkameleons, gekko’s, kikkers, spinnen en andere dieren van slechts enkele grammetjes helpen: steriliseren, legnood verhelpen, tumorchirurgie, …
Lees meer over de loupebril

Hospitalisatie / Recovery

Is jouw dier er ernstig aan toe of heeft het net een zware operatie achter de rug, dan kan het op adem komen en recupereren in onze hospitalisatieruimte. We hebben kooien/terraria van verschillende groottes en voor elk dier de faciliteiten die het nodig heeft.
Lees meer over hospitalisatie

Tandheelkunde

Omdat Dieter zich volledig toegelegd heeft op de bijzondere dieren, spreekt het voor zich dat een groot deel van de agenda ingevuld wordt met tandoperaties. We hebben dan ook de nodige kennis en apparatuur voorhanden in de praktijk.
Lees meer over tandheelkunde

Top dierenarts voor onze konijntjes! Super in zijn vak en super sympathieke mensen! 

Casa Line

Je dier krijgt een zeer menselijke en professionele begeleiding.Een praktijk met hart voor dieren. Dank u wel voor de geweldige begeleiding.

Kelly Gezel